martes, 8 de octubre de 2013

Youtube

YouTube
(Logo Youtube)

Youtube és un lloc web en el qual els usuaris poden pujar i compartir vídeos. És molt popular gràcies a la possibilitat d'allotjar vídeos personals de manera senzilla. En aquest portal, podem trobar els últims vídeos del moment, penjats per persones corrents o per les mateixes empreses de comunicació.
Allotja una varietat de clips de pel·lícules, programes de televisió i vídeos musicals. Malgrat que les normes de Youtube impedeixen pujar vídeos amb drets d'autor, aquest material existeix en abundància.El lloc Youtube té com a idioma predeterminat l'anglès, però està disponible en 54 idiomes més. El 2 de desembre de 2011 es va inaugurar el nou disseny de Youtube "CosmicPanda", amb fons de color gris, nova secció a l'esquerra i la dreta recomanant canals i vídeos; destacant també xarxes socials com Google+ i Facebook, donant més comoditat en compartir els vídeos i la teva pàgina d'inici amb els teus canals preferits.



Com pots activar una compta amb Youtube?
Activar una compta amb Youtube no és per res complicat, solament visita http://www.youtube.com/ i omple les dades que et sol·liciten, en cas de què tinguis problemes amb això, simplement col·loca en la casella de cerca com activar una compta amb Youtube i vas a veure el resultat amb diversos vídeos explicant-te com fer-ho i després una vegada que tens el teu compte pots fer novament una cerca on sol·licites informació de com pujar vídeos a Youtube i vas a poder visualitzar exactament el que has de fer facilitant-te el treball.Com et dic Youtube és un excel·lent mitjà de publicitat gratuïta el qual et va a ajudar a posicionar-te en els cercadors i a vendre els teus productes.

Funcionament

El funcionament de YouTube és realment molt senzill.
YouTube és un simple servei en el núvol, similar a Gmail, que et permet crear una compta amb el teu canal de YouTube. Una vegada creat el teu canal pots pujar els teus vídeos en pràcticament qualsevol format modern.

Els teus vídeos poden ser públics o privats, pots agrupar-los per seccions (serien alguna cosa així com per etiquetes) i llistes de reproducció (útil per concatenar diversos vídeos, per exemple, d'un curs) i poc més.


Cercador: 


L' activitat de l'usuari, subscripcions a canals, llistes de reproducció, historial, etc. Podem trobar-ho a la part esquerra de la pantalla.


Per pujar un vídeo fer clic en l'enllaç Pujar (Subir vídeo), situat en la part superior de la pàgina.

Per crear un vídeo, és por fer a través d'una gravació des de la càmera web de l'ordinador, amb presentacions de diapositives de fotos, Hangouts en directa amb Google+. Et dóna l'opció que sigui públic o privat.


Editor:
Amb l'Editor de vídeo de YouTube, pots:
  • Combinar diversos vídeos i imatges que hagis pujat per crear un vídeo nou.
  • Retallar els teus fragments per personalitzar la seva durada.
Tots els vídeos que pugis s'afegeixen automàticament a l'Editor de vídeo i poden utilitzar-se com a fragment. En un projecte per crear un vídeo nou pots afegir fins a 50 fragments i 500 imatges.
En la cantonada superior esquerra de l'editor, troba el fragment o la imatge que vulguis afegir. Fes clic en la icona de la càmera per explorar les imatges.
Mou el ratolí sobre el fragment o la imatge que vols afegir i fes clic en el botó +. O bé, arrossega el fragment o la imatge cap a la part inferior de la línia temporal, situada en la part inferior de l'editor, on figura Arrossega vídeos aquí per començar a editar quan comencis un projecte nou.

  • Afegir música al teu vídeo a partir d'una biblioteca de pistes aprovades.
Pots afegir una nova pista d'àudio al teu vídeo. Fes clic en el botó de nota musical de la part superior esquerra de l'editor perquè es mostri la biblioteca de cançons prèviament aprovades de YouTube. O podem trovar a youtube.com/audiolibrary.

Per explorar les pistes, cerca o filtra per artista i gènere. Quan hagis trobat una cançó que t'agradi, arrossega-la fins a la línia temporal. Pots afegir diverses pistes a un projecte, n'hi ha prou amb arrossegar la cançó a la línia temporal.
Les cançons, a diferència dels fragments, no poden superposar-se. Solament poden anar una darrere d'una altra.

L'àudio d'una pista afegida se superposarà a l'àudio original dels teus fragments de forma predeterminada. Per personalitzar el volum al qual es reproduirà una pista d'àudio sobre els teus fragments, ajusta el control de volum cap a l'extrem dret del nom de la pista fins que abastos el nivell desitjat.

  • Personalitzar fragments amb eines i efectes especials.
Rotar (gira el vídeo 90 graus), efectes (aplica les millores de vídeo per corregir el color), estabilitzar la imatge i afegir filtres,text (aplica una superposició de text en el fragment) i càmera lenta (modifica la velocitat a la qual es reprodueix el fragment).

  • Incorporar anotacions, subtítols…
Pots accedir a l'editor en http://www.youtube.com/editor.



Amb aquestes eines, pots combinar fragments per crear vídeos nous i publicar-los en YouTube amb un sol clic.

Com descarregar un arxiu MP4 d'un vídeo pujat:
  • Inicia sessió en el teu compte.
  • Fes clic en el teu nom d'usuari situat en la cantonada superior dreta de la pantalla i selecciona Gestor de vídeos en el menú ampliat.
  • Busca el vídeo que vulguis descarregar.
  • Fes clic en la fletxa situada al costat de l'opció Editar per obrir el menú desplegable.
  • Fes clic a Descarregar MP4.
  • Per què no puc descarregar el meu vídeo?


Impacte en la societat

Aquest, ha tingut un gran impacte en la cultura popular; prova d'això és haver obtingut el premi al «Invent de l'any», atorgat per la revista Estafi al novembre de 2006. El lloc es va convertir en un mitjà de difusió tan popular per a la difusió de fenòmens d'Internet de tot tipus que fins i tot ha estat utilitzat per importants personalitats com Tony Blair, qui va publicar allí el seu missatge de felicitació al president de França, Nicolas Sarkozy, quan aquest va resultar triat. El lloc és també un mitjà de promoció per a artistes i polítics en campanya electoral que compten amb un espai o canal (channel) propi; tal és el cas de Citizen Tube, un espai on els polítics en campanya per a les eleccions d'Estats Units exposen en blogs de vídeo les seves propostes i comentaris. D'igual manera, la Comissió Europea va engegar un espai dins de YouTube per comunicar-se amb els ciutadans.


He pujat aquest vídeo per saber com inserir un vídeo a Youtube creat per mi mateixa. Trobo que és una erina molt útil per veure vídeos. Jo l'utilitzo per escoltar cançons o veure els videoclips d'aquestes. Com ja he dit abans, és una eina molt fàcil d'utilitzar i que en l'àmbit mundial és molt coneguda i utilitzada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario