jueves, 24 de octubre de 2013

Grans fotografs

Com a apasionada de la fotografia, he volgut fer una nova entrada fent referencia a dos dels grans fotografs de la història.
La meva primera camàra m'he la va regalar fa 5 anys la meva mare. La segona va ser fa 3 anys, per nadal. Va ser el millor regal que recordo de tots els nadals, ja que l'havia demanat mil i un cops. Aquesta és la Nikon,amb la qual els caps de setmana, quan viatjo o simplement quan quedo amb els meus amics i amigues utilitzo sempre.

Quan vaig complir els 18, hem van regalar aquesta Diana+ amb tots els accessoris i objectius que hi ha. M'encanta!!!



¿ S a b i e s     q u e… ?
La fotografia en color va ser desenvolupada durant el segle XIX. Els experiments inicials no van ser capaços d'aconseguir que els colors es quedessin fixats en la fotografia. La primera fotografia en color va ser obtinguda pel físic James Clerk Maxwell el 1861.



Arnold Newman

Arnold Abner Newman (Nova York, 3 de març de 1918 - 6 de juny de 2006) va ser un fotògraf nord-americà molt conegut pels seus retrats d'artistes.
Va néixer a Manhattan però pas la seva infància en Atlantic City i després va realitzar estudis d'art a la Universitat de Miami, però va haver d'interrompre'ls per motius econòmics. En 1939 va començar a treballar a Filadèlfia per a una cadena d'estudis fotogràfics que realitzava retrats ràpids a un preu baix. Va col·laborar en diverses revistes com Harper's Bazaar i Fortune. També en els diàris New York Estafis, "Portfolio" o "Werbung".

Encara que realitzava tot tipus i fotografies, van anar els retrats els que li van concedir major rellevància. Una característica dels seus retrats és l'ocupació d'elements o objectes que es relacionen amb els interessos o la professió del personatge fotografiat. El seu estil s'ha conegut com a "retrat ambiental".

El propi Newman reconeix la influència en el seu treball dels fotògrafs del programa de l'oficina d'Administració de Seguretat Agrària (Farm Security Administration) i en particular de Walker Evans. En els seus retrats presenta una acurada composició, acostuma emprar perspectives formals i els dota amb certa profunditat psicològica. Va realitzar retrats a gran quantitat d'artistes i personatges famosos, entre ells es troben: Marcel Duchamp i Piet Mondrian, Igor Stravinski que és un dels seus retrats més coneguts, Dwight D. Eisenhower, Salvador Dalí, Pablo Picasso, Haile Selassie, Bob Moses, Marilyn Monroe, Alfred Krupp, Francisco Franco, Henry Miller, Truman Capot, Ronald Reagan, Paul Auster o Woody Allen. Quan realitzava un retrat feia una sèrie de preses en una fulla de contactes on finalment seleccionava una o diverses d'elles.




Annie Leibovitz

Annie Leibovitz (Waterbury, Connecticut, 2 d'octubre de 1949) és una fotògrafa estatunidenca. Va ser la primera dona a exposar la seva obra en la National Portrait Gallery de Washington DC i l'última de retratar el músic John Lennon, abans que aquest fos assassinat el 1980. L'any 1984 va ser guardonada per l'Associació dels Estats Units d'Editors de Revistes com a Fotògrafa de l'any. El 1988 va rebre el premi Clio per la campanya publicitària de American Express. A l'abril del 2000, la Biblioteca del Congrés dels Estats Units li va donar el títol de «Llegenda vivent». El 2005, la revista American Photo la va nomenar la fotògrafa més influent dels nostres temps. El maig de 2013 va ser guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats.
És la fotògrafa millor pagada del món i ha treballat per a revistes com Vanity FairRolling Stone i Vogue.
Encara que és coneguda principalment pels seus retrats de celebritats, 
Leibovitz ha precticat la fotografia documental i de paisatges, contractada per l'editorial Conde Nast Publications des de 1993.

No hay comentarios:

Publicar un comentario