jueves, 24 de octubre de 2013

Power Point

El Microsoft Power Point és un programa que permet fer presentacions, i és usat àmpliament els àmbits de negocis i educacionals. Va ser dissenyat per a fer presentacions pràctiques amb text esquematitzat, fàcil d'entendre, animacions de text i imatges, imatges predissenyades o importades des d'imatges de l'ordinador. Aquestes presentacions t'ajuden a sintetitzar.
Quan realitzem una presentació, hauriem de tenir en compte la presentació, els colors, tipus de lletres, efectes d'aquestes, fons que puguin fer que les lletres no es llegeixin bé... Tot ha de ser adequat, ja que així facilitem la lectura.
El sistema és bastant senzill: es creen "diapositives" que contenen informació, en format de text, dibuixos, gràfics o vídeos. Per formar aquestes diapositives es pot escollir entre una gran varietat de plantilles redissenyades.

Quan obriu el programa de Power Point, veureu al costat dret el panell seleccionat el disseny i estil de diapositives. En la fotografia següent, podreu veure la gran varietat de plantilles per fer servir per a les diapositives de la nostra presentació.


Quan decidim quin model de diapositives volem utilitzar, ens apareix aquesta pantalla.
Al costat esquerre, hi ha una barra on es visualitzarà les diapositives que es vagin creant. El centre del panell, és la zona de treball de les diapositives. A la part superior (rectangle de color vermell) apareixen les diferents eines que ens facilita Power Point: Inici, temes,taules de gràfics, SmartArt, transicions, animacions, presentacions amb diapositiva i per última revisar.




¿Com hauria de ser una presentació ben feta?

1) Seleccionar la informació: Primera diapositiva amb una portada que porti un títol original i cridaner. Fer un índex on apareguin els parts que formin la presentació que és farà. Buscar informació adequada, agafar les idees principals i posar-les a les diapositives.

2) Evitar les plantilles prefabricades: Utilitzar plantilles originals fetes o editades per nosaltres. Utilitzar un color de fons obscurs i les lletres clares o un fons clar i les lletres obscures.


3) Triar bé la grandària i font de la lletra: Lletra llegible i gran, font original i adequada.


4) Imatges, animacions i sons: La presentació ha de ser cridanera, imatges cridaneres i adequades, no abusar dels sons i de les animacions.


5) No mirar i llegir contínuament les diapositives.


6) Connectar amb el públic: vocalitzar i pronunciar correctament, mirar a tot el públic (no solament a una part) i sobretot, no donar-li l'esquena al públic.



Exemple:

¿Com no hauria de ser una presentació?

1) Massa informació: Lletra petita, molt text.

2) Plantilles de les diapositives: Utilitzar les típiques plantilles de Power Point. Barrejar els colors del fons de la diapositiva i de les lletres.


3) Font de la lletra: Utilitzar fonts il·legibles (lletres molt petites, juntes i en quantitat).


4) Imagenes, animacions i sons: Posar imagenes que no tinguin res a veure amb l'exposat, posar moltes animacions i totes iguals, posar sons que puguin fer distreure a l'espectador.


5) Llegir les diapositives constantment i no mirar als espectadors.


6) Connectar amb el públic: donar l'esquena, no mirar en exposar o no tenir clar el que has de dir.


Exemple:


Aquesta eina per crear presentacions ja la coneixia des de fa molts anys. Sincerament, crec que no era necessari utilitzar una de les classes de GTIC a la universitat ja que tothom la sabia fer utilitzar. M'hauria agradat més que m'expliquessin una altra eina, com totes les explicades que m'han servit de moltes classes per saber com funcionen i poder treure el màxim profit d'elles. 

A comparació amb un altre programa de presentacions, com pot ser Prezi, personalment m'agrada molt més realitzar les meves presentacions amb aquest últim programa que amb el Power Point, ja que les presentacions queden molt més divertides i originals.



No hay comentarios:

Publicar un comentario