martes, 15 de octubre de 2013

Google Drive



Drive és una paraula anglesa que, en informàtica, es tradueix com unitat. Google Drive és un servei d'allotjament d'arxius. Va ser introduït per Google el 24 d'abril de 2012. És un reemplaçament de Google Docs que ha canviat la seva adreça d'enllaç de docs.google.com per drive.google.com entre altres qualitats. Desenvolupen aquesta amb la qual pots sincronitzar els documents que hi ha al disc dur de l'ordinador. D'aquesta manera ho tens tot a la xarxa, és una forma segura de no perdre els nostres documents i portar-los sempre amb nosaltres. Podem tenir qualsevol arxiu que es pot obrir sense necessitat de portar un pendrive o un disquet. Google Drive et permet emmagatzemar i accedir als teus arxius en qualsevol lloc: en la Web, en la teva unitat de disc dur o allí on estiguis. El procediment és el següent:
  • Accedeix a Google Drive en la Web des de drive.google.com.
  • Instal·la Google Drive en el teu ordinador o en el teu dispositiu mòbil.
  • Introdueix els teus arxius en Google Drive. Està just en el teu dispositiu.
  • Ara els teus arxius van sempre amb tu. Si canvies un arxiu en la Web, en l'ordinador o en el teu dispositiu mòbil, s'actualitza en tots els dispositius on hagis instal·lat Google Drive. Comparteix, col·labora o treballa en solitari: els teus arxius, la teva decisió.
Per accedir, si en l'ordinador té instal·lat el Google Chrome apareixen en l'entrada principal diferents eines com Store, Google Docs, Gmail, Google Drive, Youtube i cerca a Google. 
Si no està instal·lat, podrem trobar-ho a traves del cercador Google. Per utilitzar aquesta eina primer hem de ser propietaris d'un compte a Gmail, és a dir, ser un usuari.Google Docs permet que els usuaris de telefonia mòbil puguin navegar pels seus documents de Google Docs. Els usuaris poden veure i des de fa molt poc poden editar els documents. Existeix una versió de Google Docs per l'Iphone que inclou la funcionalitat per a la visualització i edició de presentacions, juntament amb una interfície dissenyada específicament per a aquest dispositiu. Es pot accedeix a tot el contingut de Google Drive des de tots els teus dispositius. Guarda els primers 15 GB de les teves coses de forma gratuïta en Google Drive, Gmail i Google+ Fotos. 

Aquesta és la pàgina inical de la meva sessió a Gloogle Drive. A "la meva unitat", ho tinc tot endreçat per carpetes, per així facilitar-me la cerca dels meus arxius.



Quan algú comparteix amb tu un arxiu surt a "Compartit amb mi", segons el que l'altra persona hagi seleccionat podràs editar l'arxiu o simplement visualitzar-ho.



A "Destacats" apareixen aquells arxius els quals tu o les persones que han compartir un arxiu amb tu ho destaquen. Quan es fa aixó, surt un estel de color groc a la esquerra del títol del document. 


Es poden crear carpetes, documents, presentacions, fulls de càlcul, formulari o dibuixos. Aquestes opcions, permeten tenir organitzats els teus documents i poder crear l'arxiu de la manera que vulguis.


Considero que és una eina molt útil a l'hora de treballar amb altres persones i poder fer treballs en comú, ja que es poden realitzar comentaris i editar en el moment i tots a l'hora, com ja he comentat anteriorment. És una eina molt útil per tenir els teus documents en la xarxa sense haver de pensar en els pendrive per transportar els documents, ja que Google Drive et proporciona que des de qualsevol ordinador puguis accedir als teus arxius sense perdre'ls.




No hay comentarios:

Publicar un comentario