jueves, 24 de octubre de 2013

Prezi




Prezi és un un programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual basada en la informàtica en núvol (programari com a servei). Prezi es distingeix per la seva interfície d'usuari amb zoom, que permet als usuaris disposar d'una visió més apropada o més allunyada de la zona de la presentació. Prezi permet als usuaris visualitzar i navegar a través de la informació dins d'un espai 2,5D.

S'utilitza com a plataforma de pont entre la informació lineal i la no lineal, i com una eina de presentació d'intercanvi d'idees, ja sigui de forma lliure o be estructurada. El text, les imatges, els vídeos i altres mitjans de presentació es col·loquen sobre el llenç, i es poden agrupar en marcs. Després, els usuaris designen la grandària relativa i la posició entre tots els objectes de la presentació i com es fa el desplaçament entre aquests objectes, així com la ampliació/allunyament. Per a les presentacions lineals, els usuaris poden construir una ruta de navegació prescrita.

Quan vols accedir a Prezi, ports registrarte o identificarte amb el teu compte ja fet. 


Una vegada formes part de Prezi, pots començar a utilitzar aquesta eina per fer noves presentacions. Hi ha dos tipus: la versió en el núvol o gratuïta i la versió en l'escriptori o de pagament. Prezi també ofereix una llicència especial per a estudiants i educadors. 


Per començar una nova presentació cliquem en "Els teus prezis", una opció que hi ha en la part superior de la pàgina, i una vegada en ella li donem a "bou prez". Apareixerà una altra pestanya, en la qual es veuran els diferents tipus possibles de plantilles que podem usar per fer la presentació. És necessari recordar que prezi es caracteritza per ser una presentació que mostra les seves diapositives en un ordre cronològic i especial, per la qual cosa les diferents plantilles que veurem seran simples i es dividiran en diversos apartats que tindran un ordre i unes formes diferents:




Les plantilles de prezi es divideixen : d'una banda, està la diapositiva principal, la portada del tema que es va a presentar, o on es desenvolupa la idea principal del mateix. Les altres diapositives presenten les diferents idees en les quals es divideix la idea principal, d'aquesta manera s'organitza la informació. En tots dos tipus de diapositives es pot afegir, fotos, vídeos, gràfics


Funcions:

  • Assegura l'impacte visual del contingut. Amb la facilitat d'importar imatges, mapes, documents PDF i l'experiència cinematogràfica de la funció de “zoom”, les persones sentiran com si es transportaran a el “món” que hagis dissenyat.
  • És una pissarra interactiva amigable. És interessant oferir aquestes presentacions als joves a través de l'iPad, doncs poden prestar especial atenció amb la navegació táctil.
  • Pot mantenir el domini públic a la Internet perquè les persones revisin tot el material des d'on vulguin.
  • És una gran eina per a les sessions interactives en classe o projectes de grup. Els estudiants poden col·laborar en temps real (fins a un màxim de 10) a l'aula o a casa.


  • Es pot convertir un arxiu de PowerPoint a Prezi amb la funció “PowerPoint Import“.

A la classe de GTIC, he realitat el meu primer Prezi. Aquesta primera presentació feta  amb aquesta eina, m'ha semblat una experiència molt productiva, ja que a partir d'aquest primer contacte he après a fer presentacions més originals i elaborades pels futurs treballs. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario