miércoles, 30 de octubre de 2013

Twitter

Twitter és un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats tweetstuits, o piulades) per mitjà del mateix web de Twitter.
Aquestes actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les. L'usuari original pot restringir el seguiment d'aquests missatges només per part dels membres del seu cercle d'amics, o permetre el seu accés a tots els usuaris, que és l'opció per defecte.
Els usuaris poden rebre les actualitzacions des de la pàgina de Twitter, mitjançant missatgeria instantània, SMS, RSS i correu electrònic. Es calcula que es publiquen uns 130 milions de piulades al dia.

(Logo Twitter)

Degut a la poca transcendència de molts dels missatges i a la limitació de caràcters d'aquests existeixen crítiques i dubtes pel que fa a la utilitat d'aquest servei. Però darrerament han començat a aflorar idees més que interessants entorn d'aquest servei. Una clara innovació és la utilització de Twitter per part d'alguns mitjans de comunicació, permetent als seus lectors rebre les notícies en la seva web, mòbil, messenger o el mateix Twitter, així com accedir a altres serveis oferts per aquests. Durant el 2011 es va posar de moda entre els seus usuaris comentar en directe programes de televisió mitjançant aquesta plataforma.
També s'estén el seu ús en el camp de l'educació, tant en la comunicació entre l'alumnat i el professorat com entre membres de les diferents comunitats educatives. Al 2011, el Twitter va resultar una eina de gran utilitat per difondre i organitzar grans moviments de resposta ciutadana. Així, cal destacar el paper destacat del Twitter en les revoltes al món àrab així com al moviment del 15-M a l'estat espanyol i la resta del món.

(Taula que mostea el contingut dels tuits més habituals)
     1. Noticias     2. Mensajes basura (spam)     3. Autopromoción     4. Cháchara sin sentido     5. Conversaciones     6. Mensajes repetidos

Quan accedim per donar-nos d'alta en Twitter a través del buscador de Google surt la pantalla següent:

Dona l'opció a fer un compte nou (registrar-te) o entrar al teu compte ja creat. Quan ja formes part de Twitter, apareix la pàgina principal.

Els usuaris poden agrupar missatges sobre un mateix tema mitjançant l'ús d'etiquetes de coixinet – paraules o frases iniciades mitjançant l'ús d'una "#" (coixinet) conegudes com a hashtag,30 el seu nom original en anglès i el que s'utilitza normalment en Twitter. De forma similar, la "@" (arrova) seguida d'un nom d'usuari s'usa per esmentar o contestar a altres usuaris.31 Per tornar a marcar un missatge d'un altre usuari, i compartir-ho amb els mateixos seguidors, la funció de retuit es marca amb un "RT" en el missatge.

(Pàgina principal d'un compte de Twitter)

La xarxa permet enviar missatges de text pla de curta longitud, amb un màxim de 140 caràcters, anomenats tweets, que es mostren a la pàgina principal de l'usuari. Els usuaris poden subscriure's als tuits d'altres usuaris – a això se li crida "seguir" i als usuaris abonats se'ls crida "seguidors" o "followers".
Jo tinc dos Twitters, un personal i un altre per la universitat:



Per defecte, els missatges són públics, podent difondre's privadament mostrant-los únicament a uns seguidors determinats. Els usuaris poden tuitear des de la web del servei, amb aplicacions oficials externes (com per a telèfons intel·ligents), o mitjançant el Servei de missatges curts (SMS) disponible a certs països.11 Si ben el servei és gratis, accedir a ell via SMS comporta suportar tarifes fixades pel proveïdor de telefonia mòbil.

(Finestra que s'obre quan volem escriure un tweet)

Personalment, considero que Twitter és una de les millors eines de comunicació, ja que contínuament pots estar fent twits i que la gent o els teus amics si ho tens tancat ho puguin llegir. Cada vegada més persones formen part d'aquesta gran xarxa social, les persones més conegudes de tot el món ho tenen i pots seguir les seves continues piulades. Això és el que més m'agrada!!! Poder veure que fan els famosos i que escriuen  en cada moment. 
La veritat que jo ho utilitzo moltíssim, estic gairebé tot el dia mirant aquesta pàgina, Instagram, Facebook... Perquè vaig decidir descarregar aquestes eines com a aplicacions per al mòbil i cada vegada que m'avorreixo les miro i llegeixo el que la gent posa. Això pot ser alguna cosa dolent, perquè tinc bastant vici i no m'agrada dependre tant d'una cosa tan ximple com aquesta. Moltes vegades llegeixo les notícies, ja que sóc seguidora de diaris i pàgines oficials de notícies. Recomano que a la gent que li agradi estar al dia de totes les notícies i actualitzat s'integri en aquesta gran xarxa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario