lunes, 18 de noviembre de 2013

Scoop.it!


Scoop.it! permet fer el seu propi registre i compartir-lo amb altres persones. Es tracta d'un sistema que ens permet compartir contingut que trobem o ens sembli útil a la xarxa creant una espècie de blog personal compost per material i recursos que vulguem consultar a posteriori.



Scoop.it ens permet crear diversos canals, donar-los un títol i dotar-los d'una descripció, i després haurem d'alimentar aquests canals amb els enllaços que anem descobrint i que vulguem conservar a mesura que anem navegant per Internet dia a dia.

L'aplicació t'ofereix un bookmarklet que pots prémer en el teu navegador quan, per exemple, estiguis llegint una web interessant; Així, et quedarà afegida al teu propi canal, amb el seu títol, un resum i una imatge representativa de la mateixa.

A més s'integra amb Twitter i Facebook, és un sistema visual, que també et permet crear articles partint de zero, compartir una adreça RSS i compta amb un giny per integrar en el teu web o blog i permetre així que uns altres et segueixin.



Com funciona?

1) Escollir tema o "topic"
La primera etapa consisteix a escollir el tema o "topic" que serà objecte de "curació de continguts", és a dir la selecció de pàgines web que se seguiran, els extractes de la qual després seran ordenats en vinyetes en un periòdic personalitzat.

2) Administrar i personalitzar la seva vigilància d'informacions
Per a cada tema creat, és possible efectuar filtres de cerca amb la finalitat de fer més especialitzada la vigilància. 

La fitxa "Manage" permet:
  • Canviar les paraules clau ("search sources") a partir de les quals Scoop.it va a buscar continguts pertinents.
  • Buscar paraules clau particulars en les fonts de la seva elecció: Twitter, cerca en Google, cerca en els blog Google, cerca en Slideshare, etc.
  • Enriquir la seva vigilància de fonts personals ("advanced opcions"): comptes o llestes Twitter, feeds RSS.
  • Incloure o excloure certes paraules clau de cerques.
3) Curació de la informació

La curació consisteix en:
  • Escollir entre les diferents fonts visualitzades, les pàgines web més pertinents.
  • Publicar (Scoop it) els continguts seleccionats en el seu periòdic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario