miércoles, 27 de noviembre de 2013

Per a què ens serveix la poesia?

L'11 de novembre de 2008 la Mestra Anna Pérez va oferir a Blanquerna una conferència sobre els blocs i l'educació, a la qual m'agradaria haver assistit.


Ana Pérez, conferència 2008

Aquest és el vídeo de la conferència, on Anna Pérez ens informa de com s'apliquen actualment les noves tecnologies a les aules:


La societat es mou en aquest entorn. Internet multimèdia i virtual. Hi ha molta interactivitat. Mes respectadors i creadors de continguts. Els blogs ens permeten agrupar continguts multimèdia. Augmentar la participació. Els bloggers permeten fer xarxa. Els blogs són una eina pública. Poden ser una reflexió, no tan sols un espai de coneixements. Ens permet mantenir el contacte amb altra gent que també escriu en el seu blog.
L’estructura educativa daquests moments: el professorat del segle XX, alumnes del segle XXI. Tenen més a l’abast les noves eines d’internet.El llenguatge dels nens i nenes (+10) és més tecnològic. El llenguatge de l’escola moltes vegades prohibeix a aquest llenguatge tècnic. La pregunta és: Els estem preparant per viure amb les noves tecnologies amb les quals viuran després? Seran útils aquestes noves tecnologies? Hem d’educar als futurs joves amb responsabilitat en aquest àmbit.
El nivell de competències de cada persona és diferent. Cadascú tindrà una facilitat i desenvolupament més elevat en un àmbit o en un altre. Ha d'haver-hi unes competències bàsiques, ja que cada cop més la tecnologia forma part de les nostres vides i a les aules.

(Blocseducacio_Blanquerna from Anna Pérez)
page3image392
Illustrator: Allan Stochholm (Danish Ministry of Education)
page3image392
page3image392

Les TIC a les aules

Acció organitzada, infraestructuralment i metodològica, que pretén incorporar persones, sigui quin sigui el seu punt de partida i la seva condició social o cultural, als corrents de coneixement i activitat desenvolupades entorn de les TIC. És un procés educatiu, de formació contínua, on les persones incorporen a la seva activitat habitual noves maneres de fer, convertint-se en agents actius del seu propi desenvolupament i s'incorporen a un nou model de societat. Facilita que tota la població conegui la utilització i les conseqüències de l'ús de les TIC per evitar les desigualtats, injustícies i situacions que s'han succeït en la nostra història com producte d'altres desigualtats. Desenvolupa la comunicació entre els ciutadans.

És un mitjà per a desenvolupar la independència i l'autonomia personal en l'ús de les tecnologies i assolir capacitat suficient per a aprendre i acumular coneixements, innovar i actuar, aprofitant noves possibilitats de relacionar-se.

Objectius generals
  • Comprendre la naturalesa de les TIC com a objecte i producte tecnològic.
  • Dominar les estructures i els conceptes necessaris per utilitzar eficaçment les TIC.
  • Dominar les destreses bàsiques necessàries per a la utilització de les TIC.

Aquesta taula l'hem de tenir en compte constantment en la nostra tasca com a mestres:





No hay comentarios:

Publicar un comentario