miércoles, 27 de noviembre de 2013

Què és per un mestre la veu?

Per a un mestre la veu és:
  • El suport de la comunicació
  • Expressió de ser
  • Eina del ser (vehicle i referent)
  • La veu és un instrument

La veu per nosaltres, com a futur mestres és un conjunt de sons, un instrument, mitjà de comunicació, una eina per expressar el que volem... És un reflex del qual sentim, de l'estat interior i anímic i del pensament entre altres Quan intentem millorar-la hem de pensar en aquelles tres "v": velocitat, volum i varietat. Hem de vigilar el to, és a dir, a què no sigui agressiu, incrèdul, etc. Transmet com som amb el nen.

L'actitud té a veure amb la veu, la manera d'actuar i mostrar-se. La veu forma part del físic, és a dir, forma part de nosaltres i no es pot canviar. Des d'on em situo jo al públic. L'eina del treball, vehicle i referent per als nens. La veu del mestre és un referent constant per als infants, per tant té un paper important i ha de tenir en compte com l'utilitzem a les aules. Podem fer-la servir per connectar amb ells i ells amb nosaltres.



La zona cervical està molt connectada amb la laringe i per això afecta molt la veu. Si algun dels òrgans, que formen part de l'aparell vocal, no són cuidats (fred, calor…) pot ser que es faci malbé. Hem de tenir-ne cura com a instrument fràgil que és.
La zona pélvica alienada amb les espatlles és la manera de tenir una posició correcta per parlar. Un petit canvi en el cos fa caviar la veu.


Personalment, considero que els mestres hi han de mantenir una tonalitat de veu i una manera de transmetre informacions de manera que les tres "v" es complexin. Els alumnes tindran molt en compte la tonalitat i l'actitud del mestre a les aules.

Llibre recomenat per a llegir: Orientacions de la veu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario